Доставиха терминали за винетки на ГКПП „Дунав мост“

0
158
четири терминала

Четири терминала за продажба на електронни винетки вече са доставени на ГКПП „Дунав мост“, съобщи директорът на Националното ТОЛ управление в Агенция „Пътна инфраструктура“ Антон Антонов. По думите му, устройствата са монтирани в помещение на Агенция „Митници“ и ще заработят в ранните часове на деня днес. За чужденците, които влизат в страната, ще бъдат поставени и указателни табели откъде да си купят винетки на граничния пункт.

Други пет терминала са предоставени на бензиностанции, разположени по главните пътища в Русенска област, каза още Антонов. Те също ще могат да се ползват от днес.

Докато терминалите заработят, единственият вариант за водачите е да си купят винетка през сайта https://www.bgtoll.bg/ , където трябва банкова карта и имейл, или в магазините на А1, където се продават кеш. В Областното пътно управление винетките ще се продават само на гише.

„Системата се надгражда и няма забавяне“, каза още Директорът на Националното ТОЛ управление. Той подчерта, че тя е била в режим на тест от 18 август и до пускането й е преминала през редица тестове, включително и със съдействието на Световната банка. По думите му, над 3700 камиона досега са закупили електронни винетки.