Доживотен затвор без право на помилване грози убиеца на Виктория

0
Доживотен затвор без право на помилване

Присъда доживотен затвор без право на помилване може да получи Северин Красимиров, който е обвинен в убийството на журналистката Виктория Маринова, извършено на 6 октомври миналата година.

Това съобщи пред журналисти окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Днес в Русенския окръжен съд е внесен обвинителния акт срещу 21-годишния извършител на убийството, което разтърси не само България, но и почти целия свят.

Срещу Красимиров са повдигнати три обвинения, уточни прокурор Георгиев. Едното е за извършване на блудствени действия, второто – за изнасилване и третото – за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. За последното престъпление законът предвижда най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на помилване.

Деянието е чисто криминално, няма връзка с професията на жертвата, каквито версии бяха тиражирани и които се опитаха да представят България като страна, в която се извършват убийства на журналисти заради техни разкрития, подчерта говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, която присъства на брифинга. Тя благодари на русенските си колеги и на полицията за професионално свършената работа и връчи на разследващия случая полицай Добрин Харалампиев, на окръжния прокурор Георги Георгиев и на наблюдаващия прокурор Кремена Колицова благодарствени грамоти и награден нож от името на главния прокурор Сотир Цацаров.

Очаква се до месец да бъде определен съставът, който ще гледа делото и да бъде насрочено разпоредителното заседание. Тогава ще стане ясна и тактиката, която Красимиров и защитата им ще приемат. По време на предварителното производство той призна вината си, не е изключено да поиска и съкратено производство, което ще му донесе по-лека присъда.

Подробен репортаж от изявленията на говорителя на главния прокурор и на окръжния прокурор на Русе гледайте в новините на ТВН от 18,30 часа тази вечер