Доживотна присъда за бащата, убил дъщеря си

0

plamen_petrov-prisada54Това постанови състав на Русенския окръжен съд при повторното гледане на делото, което приключи днес. На 27 януари т.г. Пламен Петров беше признат за виновен в умишлено убийство на рождената му дъщеря и получи за деянието си 16 години затвор при първоначален строг режим

Защитата на подсъдимия пледираше за трансформиране на обвинението като „убийство по непредпазливост“, присъдите за което са значително по леки, но съдебният състав не прие аргументите му.

Емилия Петрова, c която Пламен живеел на съпружески начала в момента на извършване на убийството, която при първото гледане на делото беше оправдана, получи присъда „пробация и полагане на обществено полезен труд“, за това, че при непосредствената опасност за живота на малката Пламена, не се е притекла на помощ, при положение, че това е нямало да доведе до нежелани последици за нея.

И двамата ще трябва да платят съдебните разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд. До евентуалното второинстанционно дело на Пламен бе постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на Емилия – „подписка“.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук