ДПС е за правителство на новите партии

0
Снимка: БГНЕС

ДПС ще подкрепи правителство, съставен от новите партии – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Това заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ по време на консултациите с президента Румен Радев.

„Има такъв народ“ не казва дали ще предложи кабинет

ДПС е четвърта политическа сила, но това не изключва и тя да получи мандат за съставяне на правителство, разбра се пък от думите на държавния глава.

ГЕРБ готова да подкрепи Слави Трифонов с двама-трима депутати (видео)

„Не искам да създавам някакви убеждения, че аз като президент тикам този процес в някаква определена посока, но съм длъжен като президент да не пренебрегвам нито една опция, която ми вменява конституцията. Затова пред вас също при определена при хипотеза – само подчертавам, стои въпросът и за трети мандат, относно механизмите, условията, ситуацията по създаване на кабинет, вашите виждания относно приоритизирането на най-важните закони“, заяви той.

БСП е съгласна партията на Трифонов да състави правителство

ДПС на практика повториха позицията си, изразена веднага след изборите, че няма да подкрепят нито ГЕРБ, нито БСП. Карадайъ ги нарече „срутилите се партии“.

Към момента се очертава ясна подкрепа за кабинет на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов. От партията заявиха, че ще коментират, когато им  бъде връчен мандат.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили