ДПС Кърджали поиска оставката на парламентарния шеф Цвета Караянчева

0

Областният съвет на ДПС в Кърджали поиска незабавната оставка на председателя на Народното събрание.

Оттам обвиняват Караянчева, че действа с остри методи в района, сред които:

– Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта;

– Опорочени конкурси и повсеместни партийни назначения;

– Използване на областния управител като пръчица за наказания на местната власт, благодарение на което валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора;

– Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;

– Липса на управленски капацитет и експертиза – вече 10 години откакто ГЕРБ е на власт, нито един привлечен инвеститор в Област Кърджали;

– Опорочени конкурси за директори на училища;

– Ликвидиране на диалога между местната, регионална и централна власт в ущърб на гражданите на Кърджали;

– Превръщане на държавните учреждения и фирми в партийни офиси на ГЕРБ, и т.н.,и т. н.

„Факт е, че тя нанесе огромни щети на толерантността с агресивното си поведение, насаждането на страх, с омразата и противопоставянето, които наложи като модел на поведение на ГЕРБ в Кърджали. Моделът „караянчевщина“, за съжаление, вече е пренесен и на национално ниво“, категорични са местните политици.

Убедени сме, че лица като г-жа Караянчева и караянчевщината нямат място в българската политика. Госпожата не е заплаха за ДПС в смесените райони, какъвто ореол се опитват да й припишат нейните съпартийци. ДПС печели убедително и неизменно вота на хората във всичките 7 общини от областта, въпреки нейното присъствие на политическата сцена вече 13 години”, коментираха от ДПС-Кърджали.

„ДПС-Кърджали ще продължава да отстоява принципите на демокрацията, правовата държава, човешките права и толерантността в интерес на развитието на региона и подобряване на жизнения стандарт на хората“, настояват от местната организация.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили