ДПС ще подкрепи правителство на протестните партии

0
Снимка: БГНЕС

ДПС няма да подкрепи кабинет, съставен от ГЕРБ или БСП. Партията обаче е е готова да даде гласовете си за правителство на новите партии в НС.

Това заяви председателят на движението Мустафа Карадайъ. Новите партии в този парламент са „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. И трите получиха сериозна подкрепа от протестен вот.

„ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите си с партии или загубилите изборите. Говоря за ГЕРБ и БСП. Но България трябва да участва в общия европейски дебат, който тече в момента, и затова, водени от грижата за хората и страната, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии, който да има ясни и точни цели, без да участваме в него“, заяви Карадайъ.

Подобна позиция зае преди няколко дни и БСП. Корнелия Нинова заяви, че няма да подкрепят нищо, в което участва ГЕРБ, но може да се водят разговори с „Има такъв народ“. От партията на Слави Трифонов досега не са коментирали възможността за съставяне на правителство. Шоуменът каза, че ще вървят по конституционната процедура, след като премиерът Бойко Борисов му предложи „десет дежурни депутати“, които да крепят кворума.

Най-добрата агенция за подбор на персонал