Дрогиран, пиян и без книжка катастрофира при опит да избяга от полицията

0

28-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа, след като опитал да избегне  полицейска проверка и катастрофирал, съобщиха от полицията в Силистра.

Мъжът бил засечен от екип на група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Силистра на 05:00 часа сутринта по ул. „Велико Търново“ в областния град. Той не се подчинил на подадения знак за спиране със стоп-палка, а ускорил и минути по-късно загубил управлението, удряйки се последователно в два паркирани автомобила по ул. „Петко Каравелов“. При проверката, извършена от полицейски екип се установило, че не притежава свидетелство за управление на МПС, а с технически средства било отчетено, че шофира под въздействие на амфетамин и с 1.71 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ и е бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Засиленият контрол за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за спазване на скоростните режими, продължава, предупреждават от полицията.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук