„Дунарит“ отпразнува 121-ата си годишнина

0

В голям концерт-спектакъл в зала „Арена Русе“ най-старото военно предприятие у нас – завод „Дунарит“ отпразнува своята 121-годишнина.

Събитието се проведе под надслов „Сигурност в миналото, сигурност в бъдещето“, сред гостите бяха областният управител Драгомир Драганов, кметът на Община Русе Пенчо Милков, както и редица представители на държавната и местната власт, а също на синдикатите и отбранителния бранш.

Днес предприятието има клиенти на 5 континента, като 2023 г. е била най-добрата в историята на завода. Към днешна дата служителите на фирмата са над 1100. Има и не малко служители, които са вече второ или трето поколение част от фирмата.

Освен това предприятието си партнира изключително активно с две професионални гимназии от Русе – Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ и Професионалната гимназия по транспорт.

Богатата културна програма започна с рецитал на добре познатата „Барутна поема“ на Орлин Орлинов изпълнена от 10-годишния Емилиян Тончев от детски кът „Дунарит“. Програмата бе допълнена от изпълнения на талантливите танцови двойки от Клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководители Елена, Иван и Владимир Деспотови, като за доброто настроение на присъстващите се погрижиха също така Илия Добрев и Дария Посипайм, които са 12-ти в световната ранглиста. Двете русенки Даниела Кирилова и Нина Арнаудова изпълниха любими шлагери. Кулминацията беше излизането на сцената на Орлин Горанов и Кристина Димитрова.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук