„Дунав 8806“ отвя „Нефтохомик“ за трета купа „Русчукъ“

0
1613

В последния мач турнирната програма „сините феи“ постигнаха убедителна победа със 79:61 и без загуба заслужено се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

kupa_ruschuk90За превъзходството на русенки в двубоя с най-големия им опонент през последните години красноречиво говори фактът, че трябваше да изминат 15 минути, докато бургазлийки преминат границата на 10 отбелязани точки, докато в същото време русенки бяха реализирали 32!

При тази ситуация „хъсът“ на русенки като че поспадна, а и Георги Божков си позволи да експериментира някои варианти, което позволи на възпитаничките на Дечо Коешинов да се поокопитят и да намалят разликата. Все пак дунавки доминираха през цялото игрово време и не допуснаха не допуснаха нито за миг съмнение в крайния си успех.

Най-резултатна за „Дунав 88-6“ беше Радостина Димитрова с 20 точки, а Кристина Сантяго се отличи с 16 точки и 7 борби.

За бургаския тим Борислава Христова отбеляза 22 точки, а Лидия Върбанова и Драгана Гобелич добавиха по 10.

kupa_ruschuk97След края на мача кметът Пламен Стоилов връчи купата на „Дунав 8806“, отличени бяха и най-добрите състезателки в турнира. Приза за „Най-добър борец“ бе връчен на Латриша Лъвингс от „Дунав 8806“, за най-много асистенции беше отличена Ивелина Вранчева от „Нефтохимик 2010“. Кристина Сантяго е състезателката с най-точен мерник, най-добър защитник – Неда Джурич от „Монтана 2003“, а призът за MVP на турнира отиде при Кортни Дювър от „Монтана 2003“.

Специална награда получи и наставникът на „Дунав 8806“ Георги Божков.