„Дунав 8806“ срещу класен съперник на старта в „Еврокъп“

0
1161

Това каза в навечерието на двубоя наставникът на „сините феи“ Георги Божков. Двубоят е утре, 7 ноември, от 17,30 ч. в зала „Дунав“.

„Трябва да играем смело и да гоним победа. Ние сме непознати за турския отбор и се надявам малко да са ни подценили, докато ние сме разучили „Мерсин“ доста добре. Остава да спечелим повече нападения и да имаме спортния шанс на наша страна“, каза наставникът и допълни, че както винаги ще разчитат и на безрезервната подкрепа на феновете.

Божков определи селекцията на турския тим като много силна и в подкрепа на думите си изтъкна, че бюджетът на турския гранд е почти толкова, колкото е цялата заложена за спорт сума в бюджета на Община Русе. Като най-силни единици в състава на гостенките той посочи американските близначки Кортни и Ащли Парис, Мати Аджавон, както и хърватката Ана Лелаш.

„Всички от отбора ни са много мотивирани и е важно за нас да покажем, че ни има на баскетболната карта. Очаквам интересен и качествен мач“, каза Жаклин Златанова. Тя вече се възстановява от контузията, която получи през пролетта в испанското първенство и треньорът Георги Божков се надява в последните мачове от „Еврокъп“ да може да разчита на нея.