„Дунав” губи 0:3 от „Волунтари“, отказва се от бразилеца Басо

0
29

Русенските футолисти бяха равностойни на румънските си съперници до 75-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа и поведоха с 1:0. Последваха няколко положения за изравняване, от които русенският състав така и не успя да се възползва. Вместо това той получи нови две попадения в самия край на срещата.

„Допуснахме някои грешки и загубихме. Затова са контролите, да изпробваме различни тактически и персонални варианти срещу различни съперници. Важно е и че няма контузии. Вземаме си необходимите поуки и започваме да се готвим усилено за първия мач от първенството“, каза след мача наставникът на тима Веселин Великов. Той съобщи още, че бразилецът Жосиас Басо ще бъде освободен, тъй като треньорското ръководство прецени, че няма да е полезен на тима. „Дунав“ очаква още 2-3 футболисти да се присъединят към отбора през идната седмица“, каза още Великов.

„Неприятно е, че ще се налага да играем в Разград. Това обаче са условията на БФС. От футболната централа заявяват, че е важно на Градския стадион да има осветление, за да провеждаме мачовете си там. Има правила, които трябва да се спазват и щом нашият стадион към момента не отговаря на тях, няма какво да направим. Надявам се това скоро да се промени и да имаме възможност да играем в Русе, защото за нас това е много важно“, каза още Веселин Великов.