„Дунав“ играе контрола в Румъния

0
256
Футболистите на „Дунав“ ще изиграят контролен мач в Румъния

Футболистите на „Дунав“ ще изиграят контролен мач в Румъния през паузата за мачовете за националите, съобщиха от футболния клуб.

Днес „светлосините“ ще гостуват в Букурещ на румънския „Академика” (Клинчени).

Така момчетата на Людмил Киров ще върнат визитата на новака в румънския елит. Преди началото на сезона двата тима завършиха наравно 2:2 в Русе. Мачът е от 11 часа днес.

Традицията за контроли на русенци срещу водещи румънски тимове бе възобновена по времето на Веселин Великов. Тогава „Дунав“ дори направи престижното 2:3 с „Динамо“ Букурещ на техния стадион. Миналата есен русенци гостуваха на „Астра“ в Гюргево. Според Людмил Киров, проверките срещу силните и твърди румънски отбори са много полезни.

„Дунав“ все още не може да подсили състава си с още едно крило и вероятно ще изкара с тези играчи до края на полусезона, каза още Киров. Срещу „Академика“ той ще изпробва футболисти от юношеските състави до 15 и до 17 години.

Людмил Киров призна, че все още има какво да се желае и в защита, въпреки последните две равенства 1:1 срещу ЦСКА и Черно море, като се надява, че първата точка, записана като гост, ще повиши самочувствието на отбора.