„Дунав“ надхитри „Етър“ в мъглата на „Ивайло“

0
60
„Дунав“ надхитри „Етър“

„Дунав“ надхитри „Етър“ и спечели с 2:0 като гост двубоя от 17 кръг на Първа лига на ст. „Ивайло“.

Головете за успеха на русенския тим вкараха влезлият като резерва Мирослав Будинов от дузпа в 81-вата и Васил Шопов в последната 3-та минута на даденото от съдията продължение.

Това е първа победа за отбора откакто „кормилото“ му беше поето от Малин Орачев. Головете за успеха на русенския тим вкараха влезлият като резерва Мирослав Будинов от дузпа в 81-ата и Васил Шопов в последната 3-та минута на даденото от съдията продължение.

Срещата се игра при изключително лоша видимост заради падналата гъста мъгла над старопрестолния град. В 35-ата минута играта бе спряна заради дима от димка, която хвърлиха феновете, а над стадион „Ивайло“ стана почти непрогледно. След около 6 минути играта бе подновена, а първото полувреме бе удължено с 8 минути.

През първото полувреме играта беше равностойна, с лек превес на домакините от старопрестолния град, но до сериозни положения пред вратата на Антонов не се стигна.

През вторите 45 минути домакините вдигнаха оборотите и установиха териториален и игрови превес. В 54-ата минута удар на Георги Сърмов се спря в тялото на русенски защитник, в 62-рата и в 67-ата минути Ерик Почански и Самб Бадара стреляха опасно, но Антонов се намеси майсторски и самоотвержено.

В 80-ата минута, след като преди това няколко мелета създадоха драма пред Антонов, дойде ред и на Христо Иванов да се прояви. Влезлият като резерва Будинов напредна отдясно и стреля по диагонала, но Иванов спаси с крак. В 85-ата минута Будинов се възползва от грешка в защитата на домакините. Яни Пехливанов върна към Христо Иванов, но пасът не бе добър и вратарят фаулира Будинов. Потърпевшият сам изпълни наказателния удар и от бялата точка хладнокръвно прати топката в мрежата на Христо Иванов.

Секунди преди да изтекат петте минути добавено време Васил Шопов се разписа за 2:0. Димо Атанасов се забави в защита, а това бе използвано от Шопов, който отне и оформи крайния резултат.

„Етър“ доигра мача с човек по-малко след като в 88-ата минута за втори жълт картон от терена беше изгонен Самб Бадара.