„Дунав“ отказва да играе с „Ботев“ – Пловдив, спира и тренировки /ВИДЕО/

0
967

Треньорът на „Дунав“ – Русе и футболистите заявиха, че няма да играят на мача с „Ботев“ – Пловдив и спират тренировките. Решението идва, след като вече няколко месеца те не са получавали възнагражденията си.

Съдбата на клуба през последните месеци е неясна, като сериозни дебати предизвика и кой да поеме ръководството му. Треньорът Людмил Киров обясни, че на този етап не се усеща отборът да има реален собственик и всички са се отказали от него.

„Обстановката е катастрофална, няма никой, който да дойде да види каква е ситуацията, да вземе някакви мерки. Важните мачове предстоят, никой не го интересува абсолютно нищо. Нито стария президент, нито господина от Шумен, не му знам фамилията, който се води някакъв шеф.“, заяви Киров.

Футболистите не са единствените, които спират работа. До тях се нареждат и домакинът и масажистите, които също не са получавали заплати.

„Ние думата пари не я знаем в нашата съблекалня, аз ви казвам, от 10 месеца имаме получени сигурно пет заплати, направихме компромис за април, за май да вземем половинки, съгласиха се футболистите, ние и това не можем да вземем“, казва  Людмил Киров.

Коментар даде и играчът Юлиян Ненов, който определни ситуацията като „турски сериал“.

„Идват някакви хора, правят си бъзици с нас. Днес, утре, вдругиден, направо плачевна история. Влизат, всичко ще е наред, момчета, тук до два-три дена, акциите прехвърляме, после документ чакаме, а документът бил при някакъв човек на лодката. Всеки има семейства, деца, кредити, така че положението е много тежко. И аз, честно казано, не виждам как ще се оправи това нещо“, обяснява нападателят.

Играчите казват, че и преди са мислели да се откажат, но не са го направили заради самите тях и заради футбола. Но вече са категорични, че без пари няма да играят. Няма да се явят и на мача с „Ботев“ – Пловдив, на който трябва да гостуват този петък.

„ Ботев“ – Пловдив…да ходят шефовете да играят“, завърши Ненов.