„Дунав“ отпътува за първо евроучастие от 40 години насам

0
30
Футболистите на „Дунав“ ще пътуват близо денонощие

В настроение и с надежда за добро представяне футболистите на „Дунав“ отпътуваха за първата си изява на европейското футболно поле от повече от 40 години.

В четвъртък, 29 юни, от 17 ч. българско време русенският тим ще излезе на терена казахстанския град Павлодар, в първи мач от турнира Лига Европа. Това е първо участие на „светлосините“ в европейски турнир от 1 октомври 1975 г., когато на Градския стадион в Русе победиха с 1:0 именития „Рома“ в мач от турнира за Купата на УЕФА

Реваншът е на 6 юли от 20 ч. на Градския стадион в Русе.

Както ТВН вече съобщи, на футболистите предстои тежко, „маратонско“ пътуване. С автобус отборът ще пътува до Истанбул, откъдето ще лети до Астана. От там с вътрешен полет ще продължат до Павлодар. Утре, 28 юни, в часа на мача, дунавци ще проведат и официална тренировка на местния Централен стадион.

Треньорът Веселин Великов и футболистите коментираха отново, че се чувстват готови да преследват своите шансове и ще се борят за добър резултат преди реванша в Русе.

Допълнителен кураж им вдъхнаха и част от най-верните фенове на отбора, които изпратиха своите любимци пред стадиона в квартал „Здравец“, пожелавайки им лек път и попътен вятър в европейското начинание.