„Дунав“ победи „Монтана“ като гост!

0
40
„Дунав“ спечели с 2:1

„Дунав“ спечели с 2:1 при гостуването си в Ловеч на състава на „Монтана“ в мач от 23-ия кръг от първенството на Първа лига.

Русенският тим бе по-активен на терена, през първите 45 минути почти тотално надигра съперника си, но за съжаление не успя да материализира превъзходството си. Нещо повече, малко след началото на второто полувреме допусна „Монтана“ да поведе.  В 58-ата минута Стивън Петков отправи единствения удар за символичните домакини в мача и спря топката в мрежата на Антонов за 1:0. Десет минути по-късно при поредната атака на „Дунав“ Мирослав Будинов бе съборен в наказателното поле и съдията Тихомир Алексов посочи бялата точка. Потърпевшият сам се нагърби с отговорността да изпълни наказателния удар и безпогрешно опъна мрежата зад гърба на Корин Минд да 1:1.

Възпитаниците на Веселин Великов продължиха натиска и логично стигна до ново попадение. Негов автор беше влезлият като резерва Ндуйе Мойеци. В 73-ата минута на двубоя албанецът се завъртя хубаво в пеналта и прати топката в мрежата на „Монтана“ за 2:1 за „Дунав“.

За превъзходството на русенския тим, който с тази победа значително увеличи шансовете си за запазване на мястото в първата шестица красноречиво говори фактът, че за 93-те игрови минути те отправиха 10 удара в очертанията на вратата, докато съперниците им сториха това само веднъж.