„Дунав” се събира за подготовка за новия сезон

„Дунав“ се събира за подготовка за новия сезон

Автор:
8 ян. , 2018  

Днес съставът на „Дунав” се събира за подготовка за новия сезон, съобщиха от футболния клуб.

Играчите ще се съберат на базата на „Царско село”, където ще проведат медицински прегледи. Първата група ще бъде от 8 футболисти, които живеят в София и близките населени места. Останалите 8-9 души ще пътуват днес от Русе, ще пренощуват в София и ще минат прегледи във вторник. След това всички ще се приберат в Русе, като на 10 януари всички футболисти ще бъдат на първа тренировка на стадион „Дунав” в Русе.

В понеделник се очаква клубът да подпише договори с двама играчи от българското първенство, като се преговаря и с още двама-трима футболисти от България.

На лагера в Анталия към отбора ще се присъединят и двама чужденци – халфове, сенегалец, който играе във Франция и бразилец, състезаващ се в клуб от родината си. Ръководството на „Дунав” преговаря и с нападател от чужбина, който да започне да тренира с отбора преди заминаването за Анталия.

Крайното решение кои ще бъдат привлечени в състава ще вземе наставникът Малин Орачев, след като види в състезателна обстановка качествата на футболистите.

„Дунав” ще играе първата си контрола на 18 януари в Дряново с „Ботев” Гълъбово. На 20 януари русенци летят за лагера в Анталия, където на 22 срещат за контрола австрийския отбор „Сенкт Пьолтен”, на 25 – „Кайсар” на Стойчо Младенов, на 27 януари – „Черноморец” Одеса.

Желанието на Орачев да налага нов стил в отбора води до повече контролни срещи, каза изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков. На 31 януари „Дунав” ще срещне „Криля Советов”, на 3 февруари играе с „Шинник”, прибира се на 4 февруари в България. Последните си две контроли преди първенството русенци ще изиграят на 7 февруари с „Несебър” и на 10 с втория отбор на „Лудогорец”, и двата в Разград.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.