„Дунав“ се стяга за дербито с “Локо (ГО)

0
30

Двубоят е на 2 април от 17 ч. на Градския стадион в Русе. В момента гостите заемат трето място в таблицата и въпреки че изостават с 9 точки от „Дунав“, са сред сериозните претенденти за място в майсторската група.

“Приятелският мач с “Ботев” бе само част от подготовката ни за оставащите важни срещи до края на първенството. Затова и благодаря на пловдивския клуб, че се отзова на нашата покана. Победата ни дава необходимото самочувствие, че сме на правилния път, но естествено не трябва да ни заблуждава – необходима е още много работа, за да постигнем основната си цел и да задържим първото място до края на първенството”, каза наставникът на тима Веселин Великов.

Сериозен ентусиазъм “кипи” и в редиците на феновете, които работят сериозно по популяризирането на дербито със специални плакати за футболния мач. Очаква се те да подготвят и специална хореография за двубоя.

В Русе се очаква и пристигането на запалянковци от Горна Оряховица. Органите на реда вече са предупредени и създават необходимата организация за избягването на инциденти, каквито бяха допуснати в железничарския град през есента, когато местни “ултраси” атакуваха безпричинно русенски автомобили.

“Ние сме фенове на “Дунав” и това за нас е над всичко. Отиваме на стадиона единствено с мисълта за подкрепа на нашия любим отбор и ще го направим по най-добрия възможен начин”, заявиха в отговор на това от „Дунав завинаги“.