„Дунав Ултра“ 3 премина през Русе

0
37
„Дунав Ултра“ 3

Редувайки бягане и каране на велосипед четиримата участници – Илиян Лазаров, Станислав Евгениев, Филип Лхамсурен и Борис Бегъмов изминават близо 700 км. за 48 часа, от видинското село Куделин до Дуранкулак край Черно море. Целта им е да популяризират възможностите за развитие на туризъм в България и по-специално да насочи вниманието за икономическо развитие на крайдунавския регион чрез привличане на велотуристи от страната и чужбина.

„Дунав Ултра“ 3Пред зала „Булстрад Арена“ те бяха посрещнати от Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“, и от представители на звено „Туризъм“ към Община Русе, които връчиха на групата ентусиасти рекламни материали на града и на инициативата „Русе – европейски град на спорта“.

„За Русе е чест да посрещне участниците в „Дунав Ултра 3“, заяви Ирена Петрова. По думите й третото поред издание на кампанията в подкрепа на едноименния веломаршрут по поречието на река Дунав до Черно море, е най-мащабен, затова и благодари на Борис Бегъмов – създател и идеолог на „Дунав Ултра“ за преминаването през Русе.

“Ако нямаме физически проблеми, мисля, че ще го направим доста по-бързо от 48 часа. На 99,9 процента съм сигурен, че и четиримата ще финишираме”, каза Борис Бегъмов при пристигането.

“Изпитанието минава през различни етапи, нормални за такъв тип натоварване – съответни кризи – физически и психически. Най-лесният етап е от Русе до Тутракан, тъй като пътят е равен и добър. Най-трудният бе от Никопол до Свищов, такива ще бъдат и последните стотина километра”, каза още Бегъмов.

По време на самото изпитание, движението на всеки един от участниците може да се следи директно в интернет чрез специална технология за GPS проследяване в реално време на адрес http://www.dunavultra.com. Във Фейсбук страницата на „Дунав Ултра“ се публикува информация на живо от мястото на събитието – видеа, фотографии, новини, интервюта и информация за състоянието на участниците.