„Дунав“ взе точка на Герена!

0
52

„Дунав“ продължи силната си серия, завършвайки наравно – 1:1 със столичния „Левски“. Столичните грандове поведоха след автогол на Будинов още в 6-ата минута. Антонио Аниете центрира отляво от фаул, върналият се в защита Мирослав Будинов закачи топката с глава и я изпрати в собствената си врата за 1:0.

„Дунав“ бързо се активизира след гола и акциите му съвсем не бяха безопасни. Първо Бранимир Костадинов изпрати топката във вратата на „сините“, но още преди да стреля бе спрян с флага на страничния съдия за засада. След това вратарят Кръстев изпревари Будинов и захлупи топката пред него.

Размяната на интересни атаки продължи и след почивката. Първо Краев не успя да отправи точен изстрел, а после Георги Костадинов сам срещу Антонов загуби двубоя с вратаря на „Дунав“. В 76-ата минута, след като Николай Кръстев парира удар на Бранимир Костадинов, топката отскочи и с глава нисичкият Самир Аясс изравни за Дунав – 1:1.

В следващия кръг на шампионския плейоф в Първа лига русенският тим приема „Локомотив“ Пловдив на 28 април, петък, от 17:30 ч., като се очаква срещата да е в Русе.