„Дунав“ започва подготовка на 10 юни, очаква десетина нови футболисти

0
391
„Дунав“ започва подготовка

„Дунав” започва подготовка за новия сезон на 10 юни, съобщава сайтът на русенския футболен клуб.

Тренировъчният цикъл на „Дунав” ще започне на клубната база в Русе, а на 17 юни отборът ще замине на подготвителен лагер в Трявна, където момчетата на Людмил Киров ще останат до 28 юни. Уговорени са вече и няколко контролни срещи. На 22 юни „Дунав” ще срещне „Етър”, на 26 юни – „Локомотив” Горна Оряховица, на 28 юни „Литекс” Ловеч, на 03 юли румънския „Академика” Клинчени, а на 06 юли „Черно море”. Часовете и мястото на провеждане на двубоите ще бъдат уточнени допълнително.

Очакват се десетина нови попълнения, съобщи треньорът Людмил Киров. Те трябва да се присъединят към отбора на 10 юни. Наставникът отказа да назове имената на играчите, преди те да подпишат договори с „Дунав”. Очаква се четирима играчи направо да се присъединят към тима, а няколко от футболистите ще бъдат на проби в отбора. Идеята е да се запази ядрото на „Дунав” от пролетния полусезон, което запази мястото на отбора в елита, като към него бъдат добавени няколко качествени футболисти, които да повишат класата на тима, добави Киров.

Не бяха подновени изтичащите договори на Петър Патев, на Емин Ахмед, който игра под наем от „Берое“ този полусезон, на сенегалеца Мухамаду Н’Диайе, на халфа Христо Попадийн, както и на Божидар Васев. Договорът на играча изтичаше това лято и след разговори с ръководството и треньорския щаб на тима, се е стигнало до решение да не бъде подновяван.