„Дунавска перла” събира състезатели от осем страни

0
186
„Дунавска перла”

Състезатели от осем страни и над 20 клуба от страната са заявили участие в 12.ото издание на Международния фестивал по гимнастика „Дунавска перла“, съобщиха организаторите.

Надпреварата, която ще се проведе на 31 ноември и 1 декември 2019г., в зала „ОЗК Арена Русе“ се организира от Клуб по спортна и художествена гимнастика “Акро“ – Русе и Акробатичен клуб “Локомотив-Русе“, с подкрепата на Община Русе.

И тази година форматът на фестивала ще бъде уникален в световен мащаб, тъй като отново в рамките на едно събитие ще бъдат обединени 4 различни гимнастически спорта – художествена гимнастика, спортна гимнастика, спортна акробатика и масова гимнастика. Участие ще вземат близо 300 деца, младежи и девойки на възраст от 6 до 19 години от Уелс, Гърция, Украйна, Молдова, Румъния, Хърватска, Финландия, Полша и над 20 клуба от България.

За трите години на провеждане на събитието фестивалът е бил наблюдаван от средно 1 000 зрители на живо в залата за двата състезателни дни. През миналата година беше осигурено и онлайн излъчване чрез платформата Фейсбук, което даде възможност на още около 800 зрители да бъдат съпричастни към този празник на гимнастическите спортове.