„Дунавски овощари“ събра производители от цяла България в Русе

0

Производители от цяла България събра изложение „Дунавски овощари“, което се проведе в зала „Арена Русе“ вчера.

То бе посетено и от множество русенци и гости на града, които имаха възможност не само да разгледат специализирана техника и да се запознаят с новостите при посадъчните материали и препаратите, но и да закупят фермерска продукция. Участие във форума, организиран от Сдружение „Съюз на Дунавските Овощари“ с председател Николай Колев взеха повече от 30 фирми от цяла България.

Изложението беше открито от земеделския министър Вътев, който пожела на участниците в инициативата високи пазарни резултати, както и да популяризират продуктите и да печелят доверието на потребителите. Той посочи, че регионът е много богат по отношение на потенциала на развитието си и е плодороден, което е предпоставка да се изградят и преработвателни предприятия, които са изключително важни за цялото земеделско производство.

Разрешителният режим от страна на Басейновите дирекции е много тежък, каза министър Вътев в отговор на въпрос за проблема с поливните площи. Той допълни, че експертите от министерствот работят с тези от това на околната среда и водите, тъй като до момента са разработени 3 стратегии за поливно земеделие в България, като нито една не е реализирана. Най-важното според него е да се облекчи достъпът на земеделските производители до поливна вода. От 100% поливно земеделие преди повече от 30 години, сега в страната поливните площи са около 0.7%, каза министърът.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук