„Дунавски вълни“ – с награда „Бъдещето на Европа“

0

Хорът, ръководен от диригентката Весела Тодорова бе отличен с диплом от Българския хоров съюз за най-добро представяне на български ансамбъл в надпреварата.

Конкурсът събра 13 хорови формации от 8 страни –  Гърция, Румъния, Турция, Украйна, Сърбия, Финландия, Македония и България. Участниците бяха класирани в два раздела – смесени и детски хорове. Русенските славеи бяха отличени с две дипломи – от сдружение „Музикален свят” и Българският хоров съюз.

Талантливите деца от русенския хор спечелиха престижните отличия в конкуренция с Детски хор на Харковския лицей по изкуствата, Представителния хор на музикалните паралелки в град Микели – Финландия и Детска вокално – театрална формация „Таласъмче”от София. Наградата за „Мис” на фестивала също пристигна в Русе и бе присъдена на Палмина Дачева.

Участниците във фестивала имаха възможност да се включат и в работни ателиета, ръководени от испанския диригент и композитор Йосу Елбердин и Валентина Георгиева – директор на фестивала и диригент на балчишкия хор „Черноморски звуци”.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук