„Дунавско сияние“  с екоинициатива по повод Деня на Земята

0

За шеста поредна  година СНЦ „Дунавско сияние“  инициира  доброволческа екоинициатива „Бъди активен – спаси живот“ по повод Деня на Земята – 22 април.

Този път мотото на световното екологично движение е : „Планетата срещу пластмасата“. Ние, членовете на  Сдружение „Дунавско сияние“,  изразяваме своето отношение и съпричастност към глобалните проблеми на околната среда чрез традиционно засаждане на подходящи дървета в дворовете на училища, учреждения и институции.

В неделя  ще бъде ден за екологична активност на домуващите в ЦПЗ-Русе. В понеделник – 22 април, учениците от ПГ по речно корабостроене и корабоплаване, както и малките еколози от СУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“, финално ще се включат в световният призив да пазим нашата планета Земя, като засадят поредното дърво в дворовете на своите училища, като така ги превърнат в истински зелени оазиси.

Инициативата се провежда благодарение на Общинско предприятие „Паркстрой“, осигурило подходящите дръвчета, а рисунката на плаката е на ученичката Вяра Пенчева –от школа „Елиза Арт“, гр. Габрово /участничка в нашия конкурс за рисунка „Приказният свят на природата-23“/.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук