Два до три пъти поскъпват гробните места в Русе

0

Два до три пъти поскъпват парцелите в двата гробищни парка в Русе, след като на сесията си общинските съветници приеха промени в Наредба №13 относно организацията и дейността на гробищните  паркове на територията на общината. „За“ промените гласуваха 27 общински съветници, 11 бяха „против“ и 5 – „въздържал се“.

За ползване до 15 години в „Чародейка“ сумата става от 25 лв. на 50 лв., а за гробищен парк „Басарбово“ – от 20 на 40 лв.

При откупуването за вечни времена в „Чародейка“ таксата се увеличава от 125 лв. на 325 лв., а ако има плоча или замазка – 260 лв. В „Басарбово“ парите съответно стават от 100 лв. на  295 лв., а с плоча или замазка – 230 лв.

Добрата новина е, че промяна в цената на изкопаване на старо и ново гробно място няма да има. Поради тази причина не бил следвало да има увеличение на цените и от страна на погребалните агенции в града.

Отпада изричното писмено съгласие от наследниците за ново погребение в същото гробно място. При извършването на строителни и каменоделски услуги ще се подава предварително уведомление по образец към „Обреден дом“ за всеки конкретен случай, в което да се посочва конкретното гробно място – обект на предоставяната услуга. Забранява се изграждането на пейки, маси и огради в парцелите или в гробните места.

Ще се предоставя и нова услуга – почистване на старо гробно място, в случаите когато се запазват оградното съоръжение и бордюрите.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили