Два камиона балерини откриват Русенския карнавал

1
Заявки за участие в традиционния

И тази година традиционната Карнавална фиеста ще започне с шествие по главната улица „Александровска“. Тя ще бъде разделена в два лъча, чиито емблеми ще бъдат Триглавата ламя и най-малкият брат.

Лъчовете ще бъдат водени от два камиона, на които ще танцуват атрактивни балерини. Те ще потеглят в 18.00 часа от Историческия музей и от Дома на културата, за да се съберат половин час по-късно пред Община Русе. Там ще бъдат приветствани от русенския Биг Бенд. Кметът, Пламен Стоилов, ще поздрави карнавалиерите и всички русенци, и ще даде старт на Карнавалната фиеста.

Кралят и кралицата на карнавала ще бъдат официално коронясани и ще започне представянето по отделните сцени. Всеки желаещ ще може да покаже костюма си или пък интересно изпълнение на Свободната сцена, а останалите участници са разпределени по възрастови групи на Малка и Голяма сцена.

И този път няма да отсъства традиционното огнено шоу, по време на което ламята ще полети от покрива на сградата на Общината, за да влезе в решителна схватка с най-малкия брат. Разбира се, ще бъде сразена и ритуално изгорена около 22 часа. След това ще бъде представен площаден Флашмоб, воден от клуб “Чанове”. След зарята, изпълненията на рок-група Силует ще сложат край на тазгодишната карнавална фиеста.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук