Два нови музея отвориха врати в Екзарх Йосиф

0

Два нови музея бяха открити в русенското село Екзарх Йосиф. Едната музейна експозиция е посветена на етнографията и съдържа над 500 експоната. Другата включва повече от 20 вида препарирани животни.

В етнографския музей могат да се разгледат предимно предмети от селския бит, както и много национални носии. Повечето от тях са от 1920-а насам и са предимно свързани със Северна България, но не липсват и такива от други фолклорни области. Специално място в експозицията е отделено на спечелените отличия от самодейните колективи, читалището и футболния клуб.  Могат да се видят и типични предмети за всяко българско домакинство от близкото минало.

Сред гостите на събитието бяха заместник областният управител Детелина Ачева,  кметът на Борово Валентин Панайотов, неговият заместник Валерия Борисова, председателят на Общинския съвет Пламен Симеонов, народният представител Георги Кръстев, ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ акад. Христо Белоев и др.

„С помощта на много приятели и хора с добри сърца успяхме да постигнем това“, каза кметът на селото Илия Данев, който управлява селото от вече 28 години.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук