Два „зелени коридора“ днес в Русе

0

Два зелени коридора за имунизация срещу COVID-19 ще работят днес в Русе, съобщиха от областната администрация.

В съботния ден без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни от 08.30 до 14.00 часа в изнесен пункт пред входа на ДКЦ-2, намиращо се на ул. „Рига“ 35, както и от 09.00 до 15.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в крайдунавския град.

Целта е всеки, желаещ, да успее да се ваксинира без да му се налага да чака дълго, а също така това да се случи и в удобно за него време.

Имунизационните пунктове са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“.

През следващата седмица също всеки делничен ден в Тубдиспансера ще има „зелен коридор“. Работното време на кабинета ще е от 09.00  до 16.00 часа

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили