Двама бракониери задържани при спецоперация   

0

Двама са задържани по подозрение в извършване на незаконен лов в землището на село Голеш при специализирана полицейска операция вчера, съобщиха от полицията в Силистра.  

Акцията е проведена със сили и средства на РУ-Силистра на територията на Участък-Кайнарджа и е насочена към противодействие на битовата престъпност и опазване на държавния и общинския горски фонд. 

В хода на полицейските действия около 18:00 часа в периферията на горски масив в землището на село Голеш е засечен високопроходим автомобил с двама мъже – на 47 г. и на 30 г., по-възрастният от които ловец в ловната дружинка на селото. При извършената проверка е установена приготвена за стрелба законно притежавана ловна карабина с патрон в цевта и зареден пълнител, както и мощен ръчен прожектор.  

За извършване на лов без редовно заверен билет и без писмено разрешително двамата мъже ще бъдат санкционирани с актове по Закона за лова и опазване на дивеча. Те са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, автомобилът и оръжието са иззети. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук