Двама пияни установени зад волана

0
водач с над 3 промила алкохол

Двама водачи са установени да управляват автомобил след употреба на значително количество алкохол, съобщиха от полицията в Русе.

В района на с. Писанец екип на РУ – Ветово извършил проверка на водачи, участници в ПТП с материални щети – съответно 54-годишен мъж, управлявал автомобил „Фиат Браво“ и 45-годишен, който е бил зад волана на „Мерцедес МЛ 350“. При тестовете с технически средства за алкохол, резултатът на шофьора на мерцедеса е бил отрицателен, а на 54-годишният мъж уредът е отчел 2.74 на хиляда, като той е отказал да даде кръвна проба в медицинско заведение. Установеното от униформените служители е документирано и материалите са предадени на разследващ полицай, който е започнал бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Малко след полунощ вчера на бул. „Христо Ботев“ в Русе от екип на полицията спрял за проверка „Рено Трафик“, управляван от 45-годишен русенец. Шофьорът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като уредът е показал концентрация над 1.2 промила. На водача е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. Той е дал кръвна проба и от направения химически анализ резултатът е 1.96 на хиляда. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук