Двама русенци задържани при спецоперация срещу наркоразпространението

0
914
Трима души

Двама русенци са задържани при съвместна специализирана операция на секторите за борба с организираната престъпност в Русе, Разград и Бургас, съобщи пресцентърът на МВР.

Процесуално-следствените дейности са започнали в края на ноември на територията на областите Русе и Бургас. За срок от 24 часа са задържани двама русенци – на 35 и 34 години, и двама мъже от  Бургас – на 30 и 33 години. Изяснено е, че групата е работила от юни тази година, от когато е и под наблюдение. В рамките на разследването са установени данни за производство, доставка и разпространяване на екстази и метаамфетамин на хапчета), както и прекурсори за производството им.

При претърсване на 4 обекта, три от които в Русе и един в бургаското с. Крушевец, са намерени и иззети около 37 таблетки метамфетамин; общо към 42 грама суха тревна маса марихуана; 5 грама кристалообразно вещество; незаконно притежавана ловна пушка 12-ти калибър и патрони за нея. Открито е помещение в с. Крушевец и лабораторно оборудване, пригодено за производство на наркотични вещества – метамфетамин, различни видове прекурсори за приготвяне на наркотични вещества; 30 хапчета със съдържание на ефедрин, както и 5 мобилни телефона. На двете места – и в Русе и в с. Крушевец са открити пособия за претегляне и разфасоване на наркотични вещества.

Спрямо трима от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за доставка и разпространение на наркотични вещества, на двама е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на трети –  парична гаранция.