Двама ТИР-аджии – румънец и турчин, установени пияни зад волана

0

Започнати са две бързи полицейски производства срещу водачи на товарни автомобили, установени от полицията да управляват в нетрезво състояние, съобщават от полицията в Русе.

На 2 август около 14:30 ч. екип на сектор „Пътна полиция“, който се е намирал в района на КПП -1, вход на гр. Русе на главен път I-5, спрял товарен автомобил с румънска регистрация, с прикачено ремарке, като при проверката е установено, че тирът управлява мъж на 45 г., румънски гражданин. Водачът силно миришел на алкохол и при направения тест с техническо средство му е установена положителна проба, като уредът е отчел концентрация 3.05 на хиляда. 45-годишният мъж е конвоиран до сградата на УМБАЛ „Канев“, където е дал кръв за медицинско изследване. Химическата експертиза е показала резултат от 3.08 промила. Водачът е задържан. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал1 от НК.

Ден по-късно, около 12:45 часа в землището на с. Полско Косово /на път I-5, около км. 63/ е спрян за проверка товарен автомобил марка „Даф“ с прикачено полуремарке,  управляван от 44-годишен  турски гражданин. Водачът е тестван за алкохол с техническо средство като  пробата му е отчела 2,85 на хиляда. 44-годишният мъж е задържан. Той е отказал да даде  кръвна проба за изследване във ФСМП – гр. Бяла.  По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук