Двама задържани при спецоперация срещу наркоразпространението в Русе

0

Двама души са задържани при спецоперация срещу наркоразпространението, съобщават от полицията в Русе.

В хода на предприетите и реализирани действия е задържан 21-годишен русенец, у когото полицаите са открили около 5 грама кокаин, 3 грама марихуана и грам метамфетамин- Изяснено било, че въпросните наркотични вещества той закупил от друг, 40-годишен русенец. Последвало е претърсване на адреси, ползвани от 21-годишния – апартамент в града и къща в с. Писанец, като там служителите намерили и иззели вещества, използвани за производство на наркотични вещества:  туби със сярна киселина, бориева киселина и лидокаин, както и мобилен телефон.

На адреса на другия мъж, където също било извършено претърсване, са открити още количества наркотици – 4 грама марихуана, електронна везна и парична сума, както и 20 грама марихуана в коридор, водещ към избеното му помещение.

При допълнителните, последващи оперативно-издирвателни мероприятия, криминалистите са установили, че 40-годишният русенец е ползвал и друго жилище – апартамент на същия адрес, но на друг етаж в същия вход, където впоследствие са открити и иззети 45 грама кокаин, 8 грама амфетамин, 150 грама марихуана и електронна везна.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР – Русе за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК. На двамата мъже е повдигнато обвинение, като те са задържани с постановление на прокурор за срок от 72 часа..