Двама задържани за множество кражби от мазета и етажни площадки

0

Двама души са задържани като извършители на множество кражби от мазета и етажни площадки, съобщават от полицията в Русе.

36-годишен мъж, известен на правораздавателните институции е задържан за извършени кражби от помещение на етажна площадка в блок на ул. Никола Вапцаров; такова помещение в блок на ул. Добри Войников, както и на ул. Йоаким Груев. Предмети на посегателствата му са били различни съхранявани в помещенията вещи като: алуминиеви джанти и гуми, радиатор, обувки, електрически уреди, буркани и кутии със зимнина, инструменти и други. Заявените от потърпевшите щети са на обща стойност за над 2 500 лв.

Друг, 43-годишен русенец е уличен в извършване на 10 такива случая, при които той е извършил проникване с взлом в няколко междуетажни помещения на ул. Мария Луиза, както и на ул. Борисова, откъдето е отнемал инструменти, ракия и друг алкохол, бутилки с олио, рибарски принадлежности, дрехи, чанта, перилни и почистващи препарати  и т.н. Изяснено е, че е направил подобно престъпление и на адрес на ул. Св. Д. Басарбовски, където пък от фургони поставени във вилен имот отнел множество медни съдове, ел. инструменти и медни кабели. Нанесените щети са на стойност за над 5 хиляди лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук