Двама задържани за печатането на фалшивата валута (снимки, видео)

0

Двама души са задържани след днешната акция, при която бяха намерени милиони фалшиви долари и евро, съобщиха от Главна прокуратура.

Това са 49-годишният И.Н. и 54-годишната Д.А. Двамата работели като печатари.

При извършените претърсвания и изземвания на три адреса в гр. София разследващите са открили множество вещи, относими към престъпното деяние – около 4 000 000 неистински щатски долара, с номинал от 100 долара,  около 3 600 000 евро, метални клишета за поставяне на релефни изображения върху банкноти от 100 и 500 щатски долара, фотоплаки с изображения на еврови банкноти, акцизни бандероли, серийни номера, свидетелство за регистрация на МПС, листа с изображения на осигурителна нишка на 50 евро, дискове, съдържащи предпечат за изготвяне на еврови банкноти, печатна машина и др.

И.Н. и Д.А. са били привлечени в качеството на обвиняеми за изготвяне и държане на неистински парични знаци в големи количества.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, изготвена е експертна справка относно истинността на иззетите банкноти и са назначени експертизи.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили