Двама загинаха край Полско Косово

1
2889

katastrofa_polsko_kosovo45Както “Русе нюз” първи съобщи, инцидентът станал около 7 часа по пътя Русе-Велико Търново, на разклона за с. Полско Косово.  Лек автомобил „Опел Вектра“ с великотърновска регистрация, движещ се с доста висока скорост в посока към Русе, навлязъл в насрещното платно и се блъснал челно в движещия се там джип „Нисан“. По информация на очевидци, при зверския удар водачът на „Опел“-а и спътникът му изхвърчали от колата. katastrofa_polsko_kosovo25 Единият загинал на място, вторият – починал по пътя за болницата. Като по чудо пътуващите в „Нисан“-а двама русенци – на 52 и на 57 години, останали невредими.

katastrofa_polsko_kosovo88Според местни хора, които подали сигнал за инцидента на тел. 112, причина за инцидента е липсата на почти каквито и да било ограничителни мерки за движението в района. Даже знакът, ограничаващ скоростта до 60 км/ч преди около месец бил откраднат и все още не е възстановен. Това, според тях, е причина всяка година в района да стават по няколко тежки произшествия с човешки жертви.

katastrofa_polsko_kosovo68Направената алкохолна проба на водача на „Нисан“-а е отрицателна. До момента самоличността на двамата загинали не е изяснена, следствените действия продължават. Не е изключено те да се окажат дилъри на контрабандни цигари, тъй като в багажника на “Опел”-а имаше голямо количество разпилени кутии цигари от различни марки.

1 коментар