Двама заловени зад волана след употреба на дрога

0
27-годишен

Двама водачи са установени зад волана на автомобилите си след употреба на дрога, съобщиха от пресцентъра на полицията в Русе.

Автомобил „Крайслер“ бил спрян за проверка на ул. „Рига“.  При нея станало ясно, че 43-годишният мъж е лишен по административен ред от правото да управлява автомобил. Освен това справки за автомобила показали, че е с прекратена регистрация, а регистрационните табели, които са му поставени са издадени за друго МПС. За съдействие при проверката били повикани и пътни полицаи. На водача била направена проба с техническо средство, която е дала положителна реакция за употреба на наркотици – метамфетамин.

На кръстовището на  ул. „Връшка чука“ и ул. „Казанлък“ бил спрян за проверка на лек автомобил „Фиат Стило“ с русенска регистрация, управляван от 21-годишен русенец. Проверяващите се усъмнили, че водачът управлява колата след употребата на наркотични вещества и повикали екип пътни полицаи, за да му извършат проверка за това. Пробата с техническо средство потвърдила съмненията на униформените, тъй като показала положителен резултат за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин.

По двата случая са образувани бързи производства за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.