Двоен ръст на жертвите, вторник и петък – „черните“ дни по пътищата в Русенско

2
4174

Това показва статистиката на Областната дирекция на МВР, оповестена по повод Деня за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, който отбелязваме утре. Затова от КАТ призовават на 17 ноември  всички да се замислят за своето поведение на пътя, да анализират грешките и опасните волности, които предприемат и най-вече да не допускат риск в пътното движение.

През 2012 г. са загинали 13 души, докато само за първите 10 месеца на настоящата година броят им вече е 28! Най-много катастрофи – 230 са станали в петък. При тях са загинали 6 души, други 59 са с различна степен на наранявания. Второто място в черната класация държи вторник, когато са станали 190 произшествия с 5 убити и 59 ранени.

По часови диапазон „лидерството“ е в часовете между  12 и 13, и между 17 и 18 часа, когато трафикът е най-натоварен. Друг интересен факт е, че повече пътно-транспортни произшествия се случват при ясно време, а не в мъгливо и дъждовно, както се  предполага.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Добре е, че изнасяте тез факти, но не разбрах какви са причините за увеличението на жертвите.

  2. Причините драги dmv е че хората карат без свидетелство за управление на МПС и че голяма част от тея, които имат съответното – са си го купили поради липса на сиво вещество. Туй че пътя бил 2-лентов и тнт сме го чували. АМИ КЪДЕ ТИ Е АКЪЛА ДА ИЗПРЕВАРВАШ НА НЕГО???? Русе-Търново зимата – 4 часа без изпреварване. Търново-Гурково 1 час. И на всички ни е ясно на какво ниво е поддръжката и на 2-та пътя 😉