Двойно поскъпва входът в Историческия музей

0
Лятна школа по антропология за студенти

Почти двойно се повишава цената на входните билети и другите услуги в Историческия музей в Русе.

Това решиха общинските съветници одобрявайки промените в Наредба №16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Русе. Като причина се посочва сложната икономическа ситуация в страната, както и от сериозното увеличение на средствата за издръжка на музея.

За ученици, студенти и пенсионери от сегашните 2.00 лв. цената на входния билет се увеличава  на 5 лв., за организирани групи над 5 лица – от 4,00 лв. на 6,00 лв.. Посещението за индивидуални посетители поскъпва от 5,00 лв. на 10 лв.. Беседа на български език вече ще струва 15 лв., а на чужд език – 25 лв. За екскурзоводска беседа по градски маршрут вече ще се плаща 40,00 лв.

След обновяване на музейните експозиции интересът към тях е нараснал чувствително. Заедно с това обаче е нараснала все по-осезаемо и нуждата от осигуряване на необходимите комфорт и грижа за посетителите, свързани както с отоплението през зимния период, така и с охлаждането на експозиционните пространства през летния, което  води и до сериозно повишаване на разходите за издръжка.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук