Двудневна спецоперация на установи пияни и дрогирани водачи в Русенско

0

Не са установени водачи, употребили алкохол или наркотични вещества, по време на двудневна специализирана операция, осъществена на 29 и на 30 юли в Русенско, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Акцентът в действията на контролните органи е бил върху повишаване безопасността на движението по пътищата и ограничаване предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия с участие на двуколесни МПС.

В хода на полицейските действия са проверени над 100 МПС, в това число и двуколесни. За установените нарушения са съставени 55 фиша и 11 акта. В рамките на операцията не са установявани водачи употребили алкохол или наркотични вещества. Заловени са двама неправоспособни шофьори; трима са управлявали МПС без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“; установени са 7 технически неизправни МПС; 8 случая с нередовни документи; едно нарушение за неправилно движение по пътното платно; и др.

По време на операциите са установени също и две двуколестни МПС, които не са регистрирани по съответния ред и са били управлявани от непълнолетни и неправоспособни водачи. Тези случаи са документирани, по тях са образувани преписки и ще се докладват по съответния ред в прокуратурата.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук