„Дюна 45“ показва невъобразимото намибийско очарование

0
50
„Дюна 45“

Премиерата на новата книга – „Дюна 45“, на пътешественика и дългогодишен генерален директор на БТА Максим Минчев ще бъде днес в Русе. Събитието ще бъде съпътствано с откриването на авторска изложба със снимки на деца от 100 държави.

Официалното представяне на книгата в Русе ще бъде от 18.00 ч. днес в Екомузея с аквариум.

Книгата на Максим Минчев разказва за Намибия – притегателно място за авантюристи и търсачи на приключения. Редакторът Георги Милков казва: „Дюна 45“ звучи достатъчно мистериозно, за да накара мнозина да посегнат към книгата. По германски подредена и по африкански неочаквана, Намибия вдъхновява и Максим Минчев, сладкодумния разказвач на истории, посетил 142 страни на пет континента.

Това е третата книга от поредицата „Пътешествия с Максим“. След Кения, Танзания и Занзибар, а после Кабо Верде, Белиз, Бутан и Палау, предстои едно вълнуващо завръщане в Африка. Този път към групата на Максим и неговите верни спътници се присъединява и един българин, живеещ в Намибия, бивш дипломат, запален ловец и изследовател на южноафриканските племена, най-добрият водач за нашите неуморни пътешественици. Това, което следва, е невъобразимото намибийско очарование, уловено и запечатано между тези две корици.

Авторът на книгата Максим Минчев споделя, че трудно би определил кои са най-любимите му държави, след като вече е посетил повече от 140. „Съзнавам, че подобни въпроси са малко нелепи. Всички държави са ми любими. И все пак напоследък се улавям, че ме тегли към Африка. Затова отново избрах Черния континент за следващата, трета книга от поредицата „Пътешествия с Максим“. След Кения, Танзания и Занзибар в „Alo Boo Safari“ и Белиз, Кабо Верде, Бутан и Палау в „Търсачи на миражи“, сега ще се отправим към малко познатата Намибия“.