Джей Зи с най-много номинации „Грами”

0
579

Той е номиниран в девет поп и рап категории, включително за най-добър поп дует с Джъстин Тимбърлейк за парчето „Suit & Tie” и за най-добър рап албум за издадения през юли „Magna Carta…Holy Grail”. Нюйоркският рапър обаче не успя да се включи в надпреварата за трите най-важни соло категории – запис, песен и албум на годината.

Джъстин Тимбърлейк, който тази година се завърна в светлината на прожекторите след петгодишна пауза, получи седем номинации в поп, ар енд би и рап категориите, но също остана извън борбата за трите челни категории.

Рапърът Кендрик Ламар също е със седем номинации, включително за най-добър албум и за най-добър нов изпълнител на годината.

За албум на годината ще борят „Good Kid, M.A.A.D City” на Кендрик Ламар, „The Blessed Unrest” на Сара Барелис, „Random Access Memories” на Дафт Пънк, „Red” на Тейлър Суифт и „The Heist” на рап-дуета Макълмор и Райън Луис.

В категорията запис на годината ще се състезават пет песни: „Get Lucky” на Дафт Пънк, „Radioactive” на Имеджин Дрегънс, „Royals” на новозенландката Лорд, „Locked Out of Heaven” на Бруно Марс (на снимката) и „Blurred Lines” на Робин Тик.

За песен на годината ще се борят „Royals” на Лорд, „Just Give Me a Reason” на Пинк, „Locked Out of Heaven” на Бруно Марс, „Roar” на Кейти Пери и химна на гейбраковете „Same Love” на Макълмор и Райън Луис.