Джипитата отчитат нежелание за имунизация срещу коронавирус

0
Unsplash

Списъците за желаещи да се ваксинират при личните лекари са празни, пише „Сега“. Масово джипитата отчитат малък брой записани за имунизация срещу коронавирус.

Очаква се масовото ваксиниране у нас да започне в началото на следващия месец. По план то трябва да се прави с ваксината на „АстраЗенека“, от която страната ни е поръчала най-много дози. Освен нея за употреба са одобрени още препаратите на „Пфайзер/Бионтех“ и „Модерна“.

На много места обаче желащите са минимален брой. Общопрактикуващ лекар от варненското село Гроздьово разказва, че от 600 пенсионери само трима са поискали имунизация. Нито един записан пък няма при джипи от Лъжница, Благоевградско. Лекар от Кърджалийско с 1000 пациенти казва, че е записал четирима. Малко по-висок интересе се регистрира в големите градове. Досега кампаниите сред лекари, учители и служители на МВР показаха между 20 и 30% желаещи. Наскоро здравният министър Костадин Ангелов заяви, че държавата подготвя кампания, за да стимулира повече хора да се имунизират.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили