Един починал и 7 излекувани от COVID-19 в Русенско

0

66-годишен мъж от село Тетово е починал от коронавирус през изминалото денонощие, съобщиха от Областния оперативен щаб за борба с пандемията.

Мъжът е бил хоспитализиран в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ още на 10-ти септември. При приемането е бил с пневмония в напреднал стадий, но също така е страдал и от сърдечни и неврологични хронични заболявания.

За изминалите 24 часа има и още седем излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 307.

От Регионалната здравна инспекция съобщават, че установените през последното денонощие нови случаи на заболяването са две жени – на 64 и 55 години, съответно от гр. Русе и село Голямо Враново, както и за 46-годишен мъж също от Русе. И тримата са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и за момента са оставени под домашна изолация. От проведените епидемиологични проучвания става ясно, че 55-годишната жена от Голямо Враново се е заразила вкъщи, тъй като е контактна на друг потвърден случай от семейството. Няма връзка между новоустановените случаи и тези от предходните няколко дни.