Едва 35 акта за нарушения на забраната за тютюнопушене

0
16 акта за пушене на закрито

От началото на годината здравните инспектори са извършили над 2400 проверки. 753 от тях са в заведения за обществено хранене, над 300 – в училищата и повече от 700 – в здравни заведения.  По време на проверките са съставени 28 акта на физически лица, 6 – на юридически и един на едноличен търговец.

Най-често собствениците се опитвали да скрият цигарите с чашки с вода, криели се пепелници, а от инспекцията знаят за 5-6 обекта, в които винаги се пуши независимо от забраната, коментира ръководителката на РЗИ д-р Маргарита Николова. Тя уточни, че често наложени вече санкции падат в съда, което е най-неприятното.

През последния месец, проверките на инспекторите ставали все по-трудни, като собствениците на заведенията често създавали проблеми и се налагала намеса на полицията. Проблемите  били най-често в нощните заведения и дискотеките, където хората са в приповдигнато настроение, често и под влияние на алкохола. От Регионалната здравна инспекция уточниха, че проверките за тютюнопушене ще продължат, до момента, в който евентуално ще има промяна в закона.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук