Най-добрите кулинари в страната са русенци

0

gotvachi_kupa05В надпреварата, която се проведе в Пловдив, участваха 130 състезатели и 12 отбора, съставени от най-добрите професионални готвачи на България, които си оспорваха първенството в 9 различни дисциплини.

С Купата за най-добър кулинарен беше отличен екипът на ресторант „Опиум“ в състав Сали Гюнер Али, Александър Енчев и Анатоли Павлов. На второ място остана отборът на ресторант Red Canapé, Варна, а трети се класираха представителите на Спа-хотел „Калиста“, Стара Загора.

gotvachi_kupa69За най-добър готвач на България беше обявен Владимир Тодоров от Русе, следван от още двама русенски готвачи – Александър Тодоров и Александър Енчев. Най-добър млад готвач на България стана Кристиан Младенов от София. Националният шампионат по пица бе спечелен от Димитър Добрев, който спечели и атрактивната категория „Пица акробатика“. Категорията „Паста“ бе спечелена от Васил Тасев от София. Победител в дисциплината „Най-добро телешко“ стана Николай Нинов а със званието „Сладкар на България“ се окичи Анелия Боланд. В категорията „Филетиране на сьомга“ на МЕТРО България и Marine Harvest наградата – пътуване до Норвегия и крайната победа, спечели Георги Камиларов от Бургас.

„Интересът към кулинарията, към културата на храненето, в България безспорно расте, а това е много вдъхновяващо за МЕТРО.“, казва Вероника Пунчева, управляващ директор на МЕТРО България, основен спомоществувател на надпреварата. „Ние виждаме, че има все по-голям интерес към хубавата и качествената храна. Това е една от причините, поради които подкрепяме кулинарните таланти на България. Угостителският бизнес е в подем и ние с готовност подпомагаме развитието му с професионални решения и ноу-хау, което нашата кампания е натрупала за повече от 50 години присъствие на световните пазари. Състезанието за млади професионални готвачи Bocuse d’Or, което с право наричат „кулинарни оскари“, е пример за подобна подкрепа. През месец май ние ще заведем на европейските му финали над 50 свои професионални клиенти – готвачи и ресторантьори.“

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук