Ексклузивно: Германски конкурент подаде жалба срещу Microsoft за нарушаване на антитръстовите правила в ЕС

0

Германски конкурент alfaview подаде втора антитръстова жалба срещу Microsoft за връзката на Teams с продукта Office в ЕС

В четвъртък, германският конкурент alfaview подаде втора антитръстова жалба в Европейския съюз срещу Microsoft за свързването на приложението за видео Teams с продукта Office. Този ход вече привлича вниманието на регулаторните органи, които се подготвят да започнат разследване на Microsoft.

Alfaview, базирана в Карлсруе, Югозападна Германия, заяви, че тя е подала сходна жалба до Европейската комисия. Компанията твърди, че свързването на Teams с Office дава на Microsoft уникално конкурентно предимство, което надхвърля производителността и не позволява на конкурентите да се равнят с нея.

Microsoft вече е на радара на Европейския съюз в областта на конкуренцията, след като през 2020 г. приложението Slack, притежавано от Salesforce, се оплака от обвързването на Teams с Office. Въпреки че Microsoft отказа да коментира жалбата на alfaview, регулаторите започват проверка върху въпроса.

Microsoft добави Teams към Office 365 през 2017 г., замествайки безплатно Skype for Business. Комисията планира да започне официално разследване, след като предложените от Microsoft мерки за защита не доведоха до желан резултат. Microsoft предложи намаление на цената на Office без Teams, но регулаторите искат по-голямо намаление.

Говорител на Microsoft заяви, че компанията продължава да се сътрудничи с Комисията и е отворена за прагматични решения, които да отговорят на опасенията и да служат на клиентите. Въпреки това alfaview настоява за официално разследване, считайки, че предложените от Microsoft мерки са недостатъчни.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук