Експерти: Токът трябва да поскъпне!

0
Половин Русе остана без ток

Това смятат експерти от Българския енергиен форум. Само така, според тях, системата за производство и за пренос на енергия ще може да се поддържа в равновесие.
Според представителите на енергийния форум, стъпките на политическо ниво не съответстват на картината, която идва по официален път, а Министерството на икономиката представяло неточна картина.
По думите на председателя на БЕФ Иван Хиновски, задържането на цената на тока, а още повече нейното намаляване, подлага НЕК на огромно натоварване, компанията няма да има пари да поддържа мрежата, ще започнат аварии и спиране на захранването.
Разходите за битово потребление се запазват, износа го освобождаваме от такси, допълнително даваме облекчение, остава бизнесът. Цялата сметка ще се прехвърли по някакъв начин върху индустрията или ще се донатовари НЕК с дългове“, коментира Иван Хиновски.
Според проф. Атанас Тасев сега сме на нивото на потреблението при правителството на Беров. По думите му, за следващия ценови период трябва да бъдат събрани над 1 млрд. 239 млн. лв. само за сектора на ВЕИ, плюс 317 млн. лв. – неразплатени средства, тоест общо стават 1 млрд. 556 млн. лв. Дефицитът в плащанията ще е 1 млрд. 185 млн.лв., смята енергийният експерт.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук