Ексшеф на Русенския театър поема културата, Герджиков премиер?

0
32
Бившият директор на Русенския театър

Бившият директор на Русенския театър Рашко Младенов вероятно ще оглави министерството на културата в бъдещия служебен кабинет.

По информация на БГНЕС, той е бил един от първите поканени на разговор с президента Румен Радев при започналите консултации относно състава на служебното правителство.

На разговор са били по поканени още Кирил Ананиев, който е спряган за служебен министър на финансите. Той беше зам.-министър на финансите в три последователни правителства – на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев

За евентуален външен министър се спряга дипломатът от кариерата Ради Найденов, а за министър на труда и социалните грижи – Гълъб Донев, бивш заместник-министър на социалните грижи.

Като евентуален служебен премиер отново на преден план излиза бившият парламентарен шеф от НДСВ проф. Огнян Герджиков. Според публикация на „Блиц“, Елена Йончева, която оглави пресслужбата на президента, е изпратила таен SMS от сградата на президентството до свой приятел, в който е написала “Герджиков победи”.

Дали в момента на “Дондуков”2 се провеждат консултации за евентуални бъдещи служебни министри и дали влезлите при президента ще са част от бъдещ служебен кабинет, засега остава в сферата на предположенията. Тези дни се очаква президентът Радев да обяви състава на новото служебно правителство.